2013 m. balandžio 5 d., penktadienis

Tortas su vyšniomis

Kadangi paskutiniu metu kepiniams lieka labai mažai laiko, šventėms ieškojau labai greitai pagaminamo torto. Šio torto skonis nenuvylė, bet kadangi aš dėjau labai daug vyšnių, pjaustėsi nelabai gražiai, galvoju, gal sekantį kartą reikėtų jas supjaustyti, arba bent jau mažinti kiekį. Ir būtinai pamirkyti kokiame nors laipsnių turinčiame gėrime:)
















































Biskvitui:
3 kiašiniai;
70 gr. miltų;
20 gr. kakavos;
100 gr. cukraus;

Kremui:
250 gr. maskarponės sūrio;
250 ml. grietinėlės;
2 valg. š. cukraus pudros;

0,5 kg. šaldytų vyšnių;
Vyšnias iš anksto atitirpinti. Sultis galima bus panaudoti biskvitų sulaistymui. Taip pat galima pasiruošti saldintos arbatos, nestiprios kavos, amareto arba žagarės likerio:)

Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakame iki standžios masės, lengvai paplakant, supilame cukrų. Į baltymų masę supilame trynius ir dar paplakame, iki vientisos masės.Į gautą masę supilame miltus, sumaišytus su kakava ( patartina miltų ir kakavos mišinį kelis kartus persijoti). Maišome labai lengvais judesiais, kad nesukristų baltymai.
Imame apie 16 cm. atsegamą torto formą, išklojame kepimo popieriumi, patepame sviestu, supilame tešlą ir kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Iškepusį biskvitą ataušiname ant grotelių, supjaustome į 3-4 biskvito lakštus.
Grietinėlę išplakame iki standumo, į ją per kelis kartus maišant sudedame maskarponės sūrį, sumaišytą su cukraus pudra. Gerai išmaišome.
Biskvitus gerai sulaistome, ir sluoksniuojame. Dedame biskvitą, paskleidžiame kremą, apibarstome vyšniomis. Dedame antrą biskvitą, jį šiek tiek paspaudžiame, kad geriau susislėgtų ir sluoksniuojame toliau. Dedame nakčiai į šaldytuvą.
Tortai su maskarpone man patinka tuo, kad nereikia sukti galvos kaip papuošti torto viršų, šonus:) Jie jau būna pasipuošę, belieka sulyginti. 

Dar gaminau jau mintinai žinomą Plikytų sausainių tortą












 Velykas sutikome štai taip:) Galima sakyti, šventėme Kalėdas:)



Sniegas neliūdino šunų, bet Nosiukas buvo labai nepatenkintas nepavasarišku oru... Kaip nėra to pavasario taip nėra...Nors imk ir užpyk:)





Torto su vyšniomis recepto šaltinis Širšių lizdas