2012 m. spalio 12 d., penktadienis

Svarainių sūris

1,5 kg. prinokusių svarainių
2 litrai vandens
2-3 citrinos žievelės juostelės
1/2 citrinos sultys
Konservavimo ar granuliuoto cukraus
Migdolų ar žemės riešutų aliejaus





Svarainius nuplauti, stambiai supjaustyti, išimti sėklalizdžius. Sudėti į puodą, supilti vandenį, kad apsemtų vaisius. Įdėti citrinos žievelę, supilti sultis. Užvirinti ir virti 30-45 min., kol svarainiai suminkštės. Mišinį pertrinti per sietelį. Pamatuoti tūrį. 500ml. tyrės reikia 400 gr. cukraus.
Tyrę supilti į švarų puodą, suberti cukrų. Pamažu maišant užvirti, kol ištirps cukrus. Sumažinus ugnį virt apie 2,5 -3,5 val., kol tyrė pasidarys labai tiršta. Nukėlus nuo viryklės šiek tiek atvėsinti. Kepimo padėklą, silikoninį ar kitą indą ištepti aliejumi. Sukrėsti  sūrį, išlyginti paviršių. Atvėsinti ir laikyti apie 2 paras. Sūrį išversti ant sviestinio popieriaus, supjaustyti gabalėliais (jei dėjote į didelį indą). Jei norite, galima apibarstyti cukraus pudra. Palikti džiūti. 
Labai svarbu verdant sūrį teisingai nustatyti, kada sūris tampa "teisingos" konsistencijos. Tikrinkite lašindami masės lašus ant puodo sienų. Jei lašas neteka, aušta, vadinasi konsistencija tinkama. Per trumpai virus sūris nesustings, o pervirus gausite uogienę. Bet kuriuo atveju gausite labai skanų produktą žiemai pasilepinimui:)
Laikyti sūrį reikia hermetiškoje skardinėje, sudėjus sluoksniais tarp vaškinio popieriaus.

Originalus receptas: Oded Schwartz 101 naudingi patarimai: Vaisių konservavimas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą