2013 m. kovo 26 d., antradienis

Tortas Kurmio kalnelis

Kurmio kalnelį esu gaminusi senokai..Ir kažkodėl atrodė, kad tai labai sunkus gaminys. Gal neturėjau tiek patirties, gal šiaip kažkas "pasivaideno", bet tai tikrai gana greitai pagaminamas, ir labai skanus, tortukas:)

Biskvitas:

3 kiaušiniai;
140 gr. cukraus;
140 gr. miltų;
1 a.š. vanilinio cukraus;
1 v.š. kakavos miltelių;
1 a.š. kepimo miltelių;
3 v.š. verdančio vandens;

Kremas:

450 ml. plakamosios grietinėlės 35 proc.;
4-5 bananai (priklausys nuo dydžio, parinkti labiau prisirpusius, bet neištežusius);
200 gr. kreminio vanilinio varškės sūrelio;
100 gr. cukraus;
100 gr. šokolado drožlių;
15 gr. želatinos;

Želatiną užpilame 45 ml. šalto vandens, paliekame išbrinkti.

Trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius truputėlį paplakame, tada pilame po 1 v.š.  karštą vandenį ir iškart plakame plakikliu. Į masę po truputį beriame cukrų su vaniliniu cukrumi. Plakame kol masė pasidarys tiršta ir beveik baltos spalvos. Baltymus gerai išplakame iki standumo, gautos masės paviršius turi būti lygus, blizgantis. Baltymus sudedame ant trynių masės - nemaišome. Sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius. Suberiame viską ant baltymų ir atsargiai, kad nesukristų baltymai viską šaukštu, judesiais, lyg kastumėte sniegą, išmaišome. Kepimo formą (20 – 22 cm. skersmens) išklojame kepimo popieriumi, ištepame sviestu, pilame tešlą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname. Kai biskvitas atvės, išskobiame jo vidų, padarydami dubenėlio formos pagrindą. Išskobtą biskvitą pertriname per sietelį. Gautus trupinius naudosime kepinio paviršiui dekoruoti.

Šakute sutriname vieną bananą, sumaišome jį su varškės sūreliu, cukrumi ir gerai išmaišome, kad nesijaustų cukrus kristalų. Gautą masę pertriname per sietelį, kad kremas būtų puresnis. Ištirpiname ant ugnies ištirpintą želatiną, atvėsiname ir sumaišome su varškės mase. Į varškės masę  supilame tarkuotą šokoladą , taip pat per kelis kartus sudedame iki standumo išplaktą grietinėlę. Kremą galime trumpam laikui pastatyti į šaldytuvą, tačiau jis neblogai tvirtėja ir kambario temperatūroje.

Įšskobtą dubenėlio formos pagrindą sulaistome arbata, sirupu, alkoholiu. Į biskvitą vieną šalia kito sudedame nepjaustytus bananus - tiek, kiek jų tilps. Kai kremas pasidaro pakankamai tvirtas, ant bananų viršaus po truputį dedame kremą, formuodami kupolo formos tortą. Sutrupinto biskvito trupiniais barstome tortą, ant viršaus pasijojame kakava. Statome tortą į šaldytuvą sustingimui.

Recepto šaltinis AJ receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą