Labai norėjau išbandyti šį receptą. Tortas tikrai su
cinkeliu ir, sakyčiau, tikrai tikrai šampaninis. Sunku pasakyti ar visiems jis
patiktų, nes skonis gana specifinis ir sulaukiantis labai įvairių
vertinimų…Gurmanams ir “bandytojams” kaip tik, bet mėgstančius šiek tiek “tortiškesnius”
tortus gali ir nepatikti. Kol nepabandysite, nesužinosite, o pabandyti visada
verta…
Biskvitas:
100 gr. sviesto,
100 gr. cukraus,
100 gr. cukraus,
3 kiaušiniai,
250 ml. pieno,
280 gr.
miltų,
1 citrinos tarkuota žievelė,
1valg. šaukštas vanilinio cukraus,
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
100 ml. Limoncetta likerio (galima keisti bet kokiu kitu likeriu, sirupu, sultimis)
1 citrinos tarkuota žievelė,
1valg. šaukštas vanilinio cukraus,
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
100 ml. Limoncetta likerio (galima keisti bet kokiu kitu likeriu, sirupu, sultimis)
Šampaninis
pertepimas:
500 gr. baltojo šokolado,
400 ml. rožinio pusiau saldaus putojančio vyno,
500 gr. baltojo šokolado,
400 ml. rožinio pusiau saldaus putojančio vyno,
200 ml.
pieno,
apie 35 g
želatinos.
Šampaninė
želė:
350 ml. rožinio
pusiau saldaus putojančio vyno,
50 ml.
vandens,
3 arb. šaukšteliai
cukraus,
pusės citrinos
sulčių,
13 gr.
želatinos.
Kambario
temperatūros sviestą išsukti kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi, žiupsneliu
druskos, citrinos žievele, kiaušinių tryniais. Miltus sumaišyti su kepimo
milteliais, mišinį persijoti ir supilti į tešlą. Supilti pieną, viską
išmaišyti. Į kiaušinių baltymus įberti žiupsnelį druskos ir išplakti iki
standumo. Išplaktus kiaušinių baltymus sukrėsti į tešlą ir labai palengva išmaišyti.
Maišykite judesiais lyg kastuvu kastumėte sniegą, taip baltymai mažiau praras
oro.
Tešlą
padalinti į tris dalis. Išardomą kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, kurį
ištepti sviestu. Krėsti vieną dalį tešlos ir dėti į 190 laipsnių įkaitintą
orkaitę. Kepti apie 15-20 min. Taip iškepti visus tris biskvitus. Iškepusius
biskvitus atvėsinti.
Šampaniniam
žele skirtą želatiną užpilti vandeniu, palikti kol išbrinks. Citrinos
sultis, sumaišytas su cukrumi ir vandeniu, pavirti, bet neužvirti. Dėti
išbrinkusią želatiną ir maišant ją ištirpinti. Supilti putojantį vyną,
išmaišyti. Gautą žele supilti į maždaug panašaus dydžio kaip kepimo forma
lėkštę ir dėti į šaldytuvą stingimui.
Šampaniniam
pertepimui skirtą želatiną užpilti vandeniu, palikti kol išbrinks.
Į puodą
supilti pieną, sumesti sulaužytą šokoladą ir kaitinti (neužvirti) kol šokoladas
ištirps. Gautą masę nukelti nuo ugnies, sudėti išbrinkintą želatiną ir maišyti
kol želatina ištirps. Vyną pilti palengva, nuolat maišant, kol masė taps
vientisa. Norint gauti intensyvesnę spalvą, galima įpilti uogų sirupų, ar
maistinių dažų. Atvėsinti. Padėti šalti į šaldytuvą. Masė bus tinkama pradėjusi
šiek tiek stingti. Pirminė masės būsena yra labai skysta, net norisi įdėti
papildomai želatinos. Tačiau ji tikrai gerai stingsta. Kremą padalinti į tris
dalis.
Surinkdami tortą dedame biskvitą, sulaistome jį
likeriu, palaukiame kol skystis gerai įsigers. Pilame pusę vienos dalies
šampaninio pertepimo. Aš į šį pertepimą dar įbarsčiau šaldytų mėlynių.
Ištiesiname, ant jo dedame šampaninę želė. Kad žele lengvai išsiimtų iš
lėkštės, reikėtų palaikyti lėkštę virš verdančio vandens vonelės.
Pirminis receptas Išbandyti receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą