2012 m. spalio 31 d., trečiadienis

Tortas iš plikytų sausainių

Recepto idėją kažkada pamačiau čia. Ir pamiršau:) Jį visai neseniai priminė Aguonėlė. Turėjau progą pagaliau susikaupti. Aišku aš, kaip visada, su savais nukrypimais i šoną... Kadangi dariau tortą pabandymui, plikyti sausainėliai atkeliavo iš parduotuvės. Sekantį kartą kepsiu savus, nes tortukas tikrai skanus ir vertas ne vieno pakartojimo...







Reikalingi produktai:
Plikyti sausainiai
Virto kondensuoto pieno
Skardinė konservuotų persikų

Varškės kremui:
350 gr. kreminės varškės
300 ml. grietinėlės 35 proc.
16 gr. želatinos
8 v.š. cukraus pudros
1 citrinos sultys (cukraus pudros ir citrinos sulčių dėkite pagal savo skonį, man skanu ne per saldi, šiek tiek "pacitrininta" varškytė)

Kakaviniam glaistui:
150 ml. vandens
120 ml. grietinėlės
60 gr. kakavos
180 gr. cukraus
16 gr. želatinos

Želatiną išbrinkinti. Varškę išmaišyti su cukraus pudra ir citrinų sultimis. Varškės masę sumaišyti su ištirpinta želatina. Išplaktą iki standumo grietinėlę imaišyti į varškės masę.

Konservuotus persikus supjaustyti kvadratėliais.

Torto "biskvitu" šiuo atveju tapo plikyti sausainėliai. Kadangi jų pasirinkimas nemažas, ir įvairaus dydžių, negaliu pasakyti kiek tiksliai vienetų teko sunaudoti. Pirkau du pakelius, sausainėlių liko pasimėgavimui prie arbatos puodelio.
Sausainėlius įpjauti per šoną ir į vidų "patalpinti" virto kondensuoto pieno. Įdarytus sausainėlius išdėlioti  išardomoje kepimo formoje. Kepimo formą išklojau kepimo popieriumi, taip lengviau kepiniai išsiima.
Ant sausainių užpilti mažiau nei pusę varškės masės, į tarpus tarp sausainių prikaišioti persikų gabalėlių. Padėti trumpam į šaldytuvą šiek tiek apstingti. Tada vėl dėti sluoksnį įdarytų sausainių, prikaišioti persikų gabalėlių ir užpilti likusia varškės mase. Dėti į šaldytuvą stingti.

Želatiną, skirtą kakaviniam glaistui gaminti, išbrinkinti. Vandenį sumaišome su grietinėle ir cukrumi, dedame virti. Užvirus supilti sijotą kakavą ir pavirti apie 3 min. Sudėti išbrinkintą želatiną. Masė gerai išsiplaka plakant šluotele. Užvirusią masę galime perkošti, kad neliktų nei vieno nereikalingo gumulėlio. Palikti ataušti. Masei pradėjus tirštėti užpilti ją ant torto ir statyti i šaldytuvą galutiniam sustingimui.

Recepto šaltiniai: Saldi diena, Aguonėlė.

1 komentaras:

  1. Sveiki, kas yra kremine varske, kokia konkreciai pirkote, dar neteko tokios pirkti..:)

    AtsakytiPanaikinti