2012 m. spalio 22 d., pirmadienis

Tortas "Avietės šokolade"

Na dedam dar vieną tortą į savo kolekciją:) Esu kepusi jį gal prieš kelis metus, ir kai dabar prireikė torto, prisiminiau kažkaip jį. Gal tai ir nėra Tortas - Karalius, bet Princas, su teise paveldėti Karaliaus titulą, tai tikrai...































Biskvitas:
30 gr. miltų
1 a. š. kepimo miltelių
100 gr. cukraus pudros
100 gr. maltų migdolų
3 kiaušiniai
50 gr. alyvuogių aliejaus ( galima pakeisti 100 gr. sviesto arba margarino)
1 citrinos tarkuota žievelė
žiupsnelis druskos
100 gr. šaldytų aviečių

Avietinė žele:
200 gr. šaldytų aviečių
8 gr. želatinos
30 gr. cukraus

Šokoladinė masė:
200 gr. 70 proc. juodojo šokolado
65 ml. pieno
330 ml. grietinėlės 35 proc.
2 kiaušinių tryniai
20 gr. cukraus

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, sudėti likusius tešlos komponentus, išskyrus avietes. Tešlą išmaišyti plakant vidutiniu greičiu plaktuvu. Paskui 2 min. plakti pačiu galingiausiu greičiu.  Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu išteptą kepimo formą (pas mane 26 cm.). Šaldytas uogas išdėlioti ant viršaus. Kepti iki 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.

Šaldytas avietes atitirpinti ir pertrinti per sietelį. Želatiną išbrinkinti vandenyje. Aviečių tyrę pakaitinti su cukrumi. Karštoje tyrėje ištirpinti želatiną. Masę supilti į kupolo formos indą (aš naudoju tokią plokščią sriubos lėkštę), atvėsinti ir dėti į šaldymo kamerą stingimui.

Šokoladą sulaužyti gabaliukais. Pieną sumaišyti su 65 ml.grietinėlės, užvirti. Kiaušinio trynius išplakti su cukrumi, supilti peno - grietinėlės masę, išmaišyti ir mišinį dėti ant garų vonelės. Kai tik masė pradeda tirštėti, nuimti nuo garų vonelės ir sudėjus šokoladą, išmaišyti iki vientisos masės. Išplakti likusią grietinėlę ir ir supilti ją į dar šiltą šokoladinę masę. Išmaišyti.

Biskvitą dedame į atidaromą kepimo formą. Ant viršaus dėti avietinę želė. Želė lengvai išimu iš lėkštės ją trumpam panardinant į karštą vandenį. Ant viršaus supilti šokoladinę masę ir dėti į šaldytuvą trumpiausiai 4 val.

Papuošti pagal fantaziją;) Aš mėgstu tokį visokį šokoladinį "laužą":) 
Tortą nėra sunku gaminti, tik reikia neperkaitinti kiaušinių ir grietinėlės masės, nes ji sušoks į gabalus.

Vienas iš pagrindinių tortų ragautojų komisijos:) jam patiko:)



Recepto šaltinis: Žurnalas Приятного аппетита Но.1/2009

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą