2012 m. gruodžio 18 d., antradienis

Kalėdiniai meduoliai

Pagaliau pasibaigė kalėdinių dovanėlių maratonas...Kepti, dažyti  - kantrybės užteko, bet pakuoti jau gaunasi sunkokai:) Tačiau vargus atperka džiaugsmas dovanoti:)
Pagaliau ramiai atsikvėpsiu ir keliausiu ruoštis egzaminų maratonui. Vieną maratoną keičia kitas..
Kelinti metai kepu meduoliukus pagal Bea receptą. Išbandžiau daug receptų, bet jie man patys skaniausi, ne per trapūs ar minkšti. Labai tinka įvairiems dekoravimams. O tešlą rekomenduoju užmaišyti vos ne prieš savaitę, pagulėjusi ji tampa labai smagi kočioti, ir žinoma, valgyti...

550  - 600 gr. miltų;
200 gr. margarino kepiniams;  
200 gr. cukraus;  
200 gr. medaus;  
2 kiaušiniai;
kepimo miltelių arbatinis šaukštelis su kaupu;  
1-2 šaukšteliai prieskonių meduoliams; 
tarkuota apelsino ar citrinos žievelė.

 Sviestą su medumi ir cukrumi sudėti į puodą ir kaitinti, kol margarinas ištirps ir masė taps vienalytė. Gautą masę praaušinti, įmušti kiaušinius. Išmaišyti ir supilti sijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Tešlą išmaišyti ir padėti atšalti bent porai valandų. Iškočioti tešlą, ją padalinus į  5 - 6 dalis, meduoliai turėtų būti apie 3-4 mm storio, jei tešla kočiojama plonesnė, meduoliukai bus traškesni.  Dėti į kepimo skardą, išklota kepimo popieriumi ir kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 7-8 min. arba kol paruduos.






























Originalus meduoliukų receptas Braškės su pipirais

Keliaujam ilsėtis:)

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą