2013 m. vasario 11 d., pirmadienis

Sūrio užkandėlė

Apleidau savo užrašus, virtuvė apaugo voratinkliais, visą laisvą laiką užkariavo mokslai...Po truputėlį pabandysiu pasitaisyti:)
Šį kartą pristatau jums šiokį tokį eksperimentinį kūrinį. Tiesą sakant, nelabai galiu apibūdinti naudoto sūrio rūšį, ir negaliu pasakyti kur jis perkamas, bet, manau, ūkininkų turgeliuose tikrai surasite... Manuoju atveju sūrio gamintoja ir tiekėja yra mano mama:):)























Užkandėlei reikės:
Saldaus pieno sūrio (manasis buvo be kmynų, bet su kmynais, manau, taip pat tiks);
Alyvuogių;
Džiovintų pomidorų aliejuje;
Kelių skiltelių česnako;
Provansalio žolelių mišinio;
Alyvuogių aliejaus;
Druskos;
Petražolių.

Proporcijų nerašau, nes viskas Jūsų improvizacijos vaisius...
Sūrį supjaustyti gabalėliais, džiovintus pomidorus supjaustyti smulkiau, česnako skilteles galima išspausti, sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti.
Viską sumaišyti, įdėti druskos ir prieskonių, tačiau nepadauginkite, nes pastovėję kurį laiką prieskoniai, kaip ir druska, paskleis stipresnes skonines savybes. Visą mišinį apipilti alyvuogių aliejumi, kad aliejus apsemtų visas sudedamąsias dalis, ir sudėjus į stiklainį palikti šaldytuve pasimarinuoti. Galite laikyti šį mišinį šaldytuve pora dienų ir pora savaičių, nuo to jo skoninės savybės tikrai nepablogės.
Šią užkandėlę labai skanu valgyti su krekeriais, arba dėti kaip priedą į salotas.



























Skanaus:)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą