2013 m. vasario 11 d., pirmadienis

Sezamo sausainiai

Kadangi šie sausainiai turi labai įdomią savybę labai neaiškiu būdu, net sakyčiau, nepastebimu būdu, atsidurti skrandyje...Baisiausia - dideliais kiekiais:(, jie mano namuose reti gaminiai, tačiau šaltą žiemos dieną tai nepakartojamas gardėsis prie puodelio arbatos...

























Reikės:
550 gr. miltų;
460 gr. kambario temperatūros sviesto;
400 gr. cukraus;
3 kiaušiniai (1 kiaušinį paimame ir atskiriame baltymą nuo trynio);
200 gr. sezamo sėklų;
žiupsnelis druskos;

Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo. Įmaišyti 2 kiaušinius ir 1 kiaušinio trynį. Viską išplakti. Į gautą masę supilame persijotus miltus, sumaišytus su druska. Suberti sezamo sėklas ir dar kartą viską gerai išmaišyti. Kiaušinio baltymą išsiplakame iki standžių putų ir atidedame į šalį.
Imti gabalėlį tešlos, suformuoti tarp delnų rutuliuką, jį dėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą, delnu paspausti, kad rutuliukas susiplotų ir gautųsi apvalus sausainėlis. Sausainių viršų patepti išplaktu baltymu. Aš į skardą dedu 6 - 7 rutuliukus, nes kepdami jie didėja.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C temperatūroje apie 8-12 min, kol sausainiai lengvai paruduoja. Atvėsinti ant grotelių.

 Recepto šaltinis : Saulėta virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą