Tik žinantiems morkų pyrago skonį pavyksta atspėti be kokio
ingrediento neapsieita kepant šio torto biskvitus. Galima kepti jį kaip
pyragą, pertepti ir pateikti kaip tortą, nuo to skoninės savybės mažai
pasikeis...Tai sodrus ir ryškus skonis, paliekantis įspūdį.
Biskvitams:
280 gr. miltų;
600 gr.smulkiai tarkuotų morkų;
2 a.š. kepimo miltelių;
2 a.š. sodos;
3 a.š. cinamono;
0,5 a.š maltų gvazdikėlių;
žiupsnelis druskos;
150 gr. stambiai kapotų graikiškų arba lazdyno riešutų;
100 gr. kokoso drožlių;
50 gr. smulkių geltonų razinų;
250 gr. cukraus;
220 gr. saulėgrąžų aliejaus;
5 kiaušiniai;
1 apelsino tarkuota žievelė;
Kremui:
500 gr. varškės kepiniams (aš vartoju President);
120 gr. cukraus pudros (pagal skonį);
400 gr. grietinėlės(36 % );
1 valg.š. vanilės ekstrakto;
2 v.š. želatinos;
citrinos sulčių (pagal skonį);
Razinas išmirkyti apelsinų sultyse, brendyje ar kitame skystyje – pagal skonį.
Inde sumaišyti tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokoso drožles, razinas bei
apelsino žieveles. Kitame inde aliejų išplakti su cukrumi. Po vieną įmušti
kiaušinius, po kiekvieno išplakant iki vientisos masės. Į gautą masę įmaišyti
atskirai sumaišytus miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, gvazdikėlius ir
druską. Gautą masę sujungti su morkų mase, gerai išmaišyti. Orkaitę įkaitinti
iki 160 C temperatūros. Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu.
Masę padalinti į keturias dalis. Kiekvieną biskvito dalį kepti apie 40-50 min.
Biskvitus gerai atvėsinti.
Želatiną išbrinkinti vandenyje. Varškę sumaišyti su cukraus pudra, vanilės
ekstraktu ir citrinos sultimis. Atsargiai įmaišyti atskirai iki standžių putų
išplaktą grietinėlę. Į gautą masę įmaišyti ištirpintą želatiną. Labai atsargiai
žiūrėkite skysčių temperatūrinį atitikimą.
Torto surinkimui ant lėkštės dėti vieną biskvitą. Jį aptepti ketvirtadaliu kremo.
Sluoksniavimą tęsti toliau dedant biskvitą ir pertepant kremu.
O papuošimai Jūsų fantazijos rėmuose:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą