2012 m. rugsėjo 29 d., šeštadienis

Saldainiai su slyvų ir aguonų įdaru


Buvo toks laikas, kai vykdžiau eksperimentinius egzotiškus konservavimo metodus. Buvo ruduo, gausiai apdovanojęs slyvomis. Kažkuriame receptų žurnale radau slyvų sūrio su aguonomis receptą. Tiesą pasakius, nieko man nesigavo:) ne joks sūris, ne joks džemas, net ne jokia uogienė. Dar kelis kartus teko virti, garinti... kol trūko kantrybė, sukroviau stebuklingąjį sūrį į stiklainiukus ir palikau laukti gerų laikų.
Vieną dieną tie laikai atėjo...Sugalvojau "sūrį" panaudoti saldainių įdaro gamybai. Masę tolygiai paskleidžiu ant skardos ir padžiovinu orkaitėje. Džiovinu iki tol, kol jis sustangrėja, supjaustau gabalėliais ir pamerkiu į šokoladą. Nedarau taisyklingų formų, nes čia tokie saldainiai, kuriems taisyklinga forma nereikalinga.
Šie saldainiai vieni iš mano TOP gaminių...Atsiliepimai keliantys į dangų, bet jų gaminimas pragariškai lėtas, ilgas ir kruopštus procesas.
Taip atrodo padžiovinta masė ir "sūris" iš stiklainio. Manau, kad tokį gaminį galima gaminti ir su tirštesne uogiene, tačiau dar nesu bandžiusi.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą