2012 m. rugsėjo 27 d., ketvirtadienis

Tortas Rūtai:)

Sausainių pagrindui
200 gr. imbierinių sausainių
80 gr. sviesto

Įdarui
500 gr. maskarponės
450 gr. grietinėlės 35 proc.
150 gr. cukraus
1 nedidelės citrinos sulčių
1 tarkuotos citrinos žievelės

3 a. š. želatinos

Viršutiniam sluoksniui
400 gr. šviežių aviečių
7 v. š. cukraus
2 v. š. citrinų sulčių
3 a. š. želatinos


Sausainius susmulkinti  ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Masę sudėti į 22 cm skersmens torto formą ir gerai suspausti. Įdėti i šaldytuvą ir gerai atšaldyti.

Išbrinkinti želatiną, išmaišius ją su 6 v. š  šalto vandens (dažniausiai mano naudojamos proporcijos yra 1 a.š želatinos tirpinu 2 v.š. šalto vandens, tačiau jei reikia stiresnės konsistencijos, vandens kiekį mažinu per pusę). Išbrinkusią želatinos masę ištirpinti ant vandens garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje. Ataušinti.

Maskarponę, grietinėlę, cukrų, citrinos žievelę su sultimis ir atvėsintą želatiną išplakti iki vientisos masės. Kad želatina būtų vienodos temperatūros kaip ir maskarponės masė, į želatinos tirpalą įdedu pora šaukštų maskarponės masės, išmaišau ir jungiu su likusia maskarponės mase. Taip sumažinu tikimybę temperatūrų skirtumui.

Gautą masę iškrėsti ant sausianių pagrindo, išlyginti paviršių ir dėti į šaldytuvą iki sustingimo.

Pasiruošiame viršutinio sluoksnio masę. Avietes sudėti į puodą, supilti cukrų, citrinos sultis. Virti uogas, kol jos suvirs. Jei trūksta saldumo, įdėkite dar cukraus, nes avietės nėra saldžios, netgi gana rūgštokos. Gautą masę atvėsinkite. Išbrinkinti želatiną, išmaišius ją su 4 v. š  šalto vandens. Išbrinkusią želatinos masę ištirpinti ant vandens garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje. Ataušinti. Uogų masę sumaišyti su želatina. Gautą masę dėti į šaldytuvą, kai tik tik pradės stingti, ištraukti ir užpilti ant torto viršaus. Išlyginti paviršių ir padėti stingti į šaldytuvą.


Šaltinis: Sonatinos receptai

1 komentaras:

  1. Superinis tortas, visiems labai patiko. Ačiū Jolitai

    AtsakytiPanaikinti